30.06.2021

we4you haluaa auttaa tukea tarvitsevia lapsiperheitä tässä ja nyt

Hyväntekeväisyystyötä tekevä we4you hakee uusia yhteistyökumppaneita toimintansa kasvattamiseen. Vuonna 2013 perustettu yhdistys kerää varoja ja järjestää tukea vakavan sairauden tai muun kriisin kohdanneille lapsille ja lapsiperheille.

– Suomalaisessa yhteiskunnassa on tarvetta tälle, hyväntekeväisyysyhdistyksen perustaja Alexandra Procopé painottaa.

we4youn Emilia Pikkaraisen mukaan vaikeina aikoina avuntarve on erityisen suuri. Koronaepidemia on aiheuttanut kriisejä monille lapsiperheille.

– Siellä on saattanut mennä yritys nurin tai on jääty työttömäksi. Kriisin kohdanneiden lapsiperheiden hätä korostuu nyt, Pikkarainen täydentää.

we4you eli entiseltä nimeltään Westpro4U toimi aiemmin osana rakennusyhtiö Westprota. Nyt se on kuitenkin täysin itsenäinen yhdistys, mikä mahdollistaa toiminnan laajentamisen. Tämän vuoksi yhdistys on organisoitunut uudestaan.

– Westpro ja Ultivista ovat olleet erittäin tärkeässä roolissa rahoituksen osalta ja ovat myös tulevaisuudessa tukemassa toimintaamme. Ilman heitä emme olisi tätä pystyneet aiemmin toteuttamaan, Procopé kiittää.

– Nyt voimme kuitenkin entistä paremmin fokusoitua niihin asioihin, jotka ovat lähellä sydäntämme sekä kasvattaa yhteistyökumppaneiden verkostoamme.

Yhdistys pyrkii auttamaan etenkin parantumattomasti ja vakavasti sairaiden lasten perheitä ja luomaan heille yhteisiä positiivisia muistoja. Avunsaajien piiriin kuuluu myös muita erilaisiin kriisitilanteisiin joutuneita ja muuta erityistukea tarvitsevia lapsiperheitä.

Ensi vuonna yhdistys pyrkii kanavoimaan apua tarvitseville 100 000 euroa. Yhdistys on vuosien varrella auttanut tuhansia perheitä toiminnallaan.

We4you haluaa saada toimintansa rullaamaan nopeasti uudessa tilanteessa. Yhdistyksen voimahahmot ovat motivoituneita paiskimaan töitä tässä ja nyt.

Yhteistyötä voidaan tehdä eri muodoissa hyvinkin matalalla kynnyksellä yrityksen kokoa katsomatta.

– Olipa kyseessä pienempi apu tai isompi apu, niin se on aina arvokasta, Pikkarainen sanoo.

Uusia yhteistyökumppaneita on jo saatu varsin mukavasti.

– Hyvältä vaikuttaa. Yritykset ja ihmiset kokevat tällaisen auttamisen tärkeäksi. Pyrimme olemaan helposti lähestyttäviä ja läsnä. Uskon, että sen myötä meihin myös luotetaan. Tätä pidän erityisen tärkeänä asiana, Procopé sanoo.

we4youn johdossa jatkavien Procopén ja Pikkaraisen tiimin täydentää nyt uutena mukaan liittynyt Mika Leiponen, joka vastaa toiminnan organisoinnista. 

– Meillä kaikilla on omat vahvuutemme, ja pystymme hyvin tukemaan toinen toistamme, Procopé toteaa.

Procopé ja Pikkarainen ovat mukana tällä hetkellä vapaaehtoispohjalta, mutta täydellä sydämellä.

– On unelmatilanne saada tehdä tällaista. Nyt pitää vain ponnistaa hetki, että saamme yhteistyökumppaneita ja tukijoita kerättyä ja toiminnan vauhtiin. Minulla on kova usko tähän, sillä ympärillä on paljon hyviä ihmisiä, Pikkarainen jatkaa.

Kaksi vuotta yhdistyksessä toiminut Pikkarainen oli ennenkin ollut mukana hyväntekeväisyydessä, mutta vierailu lasten sairaalassa sai hänet tuntemaan, että voisi tehdä vielä enemmän.

– Se kolahti minuun todella kovaa. Alexandra näki sen ja kysyi, haluaisinko tehdä tätä työtä. Nyt meillä on todella toimiva tiimi, Pikkarainen kertoo.

we4youn toiminnassa on mukana myös Sirpa Selänne, jolla on pitkältä ajalta kokemusta hyväntekeväisyystyöstä ja erilaisten tempausten ja tapahtumien järjestämisestä.

Pikkarainen pitää tärkeänä sitä, että hyväntekeväisyystyössä toimivat ovat hommissa pyyteettömästi ja uskoo, että tiimi täydentyy vielä uusilla auttajilla tulevaisuudessa.

– Toivomme, että ihmiset ymmärtävät, että on aika toimia. Lapsiperheiden ongelmat näkyvät niin monella taholla. Olemme sitoutuneita menemään uutta kohti ja järjestämään apua sitä tarvitseville nyt ja tulevaisuudessa, we4youn tiimi vakuuttaa.